Miksang Contemplatieve Fotografie

Zijn, Zien, Zen

Mediteren met je ogen open

In de Fotogroep PUUR ZIEN kom je tot een verdere verdieping in je fotografie. De nadruk ligt op Zien, en hoe mooie composities te maken. Hierbij volgen we o.a. de Miksang Contemplatieve Fotografie maar ook kijken we naar klassiekers uit de 'Pure Photography' en leer je vooral 'in het moment' te zijn.

Wanneer je ergens bent, en de dingen kunt Zien zoals ze zijn... dan word je getroffen door hun schoonheid of opmerkelijkheid. Zo fotograferen we, vaak in detail, het leven en zo genereer je positieve energie. Hier word je gelukkig van! Het is een spirituele manier van fotograferen zonder zweverig te zijn.

‘Miksang is kijken vanuit de stilte in jezelf en de schoonheid van de alledaagse dingen zien.’

Fotogroep PUUR ZIEN

Geschikt voor iedereen, alle niveaus en met elke camera, zelfs smartphone, te volgen. Uiteraard kun je met een spiegelreflex of systeem camera net wat meer, maar ook met een compact camera ben je welkom. Een jaar lang inspiratie en anders leren kijken: 10 avonden € 195,00

We duiken in de Boeddhistische manier van fotograferen, je leert kijken met Miksang (Tibetaans voor 'een goed, zuiver oog'). Met een pure blik de wereld Zien. Mindfulness met je camera, mediteren met ogen open. Een jonge kunsttraditie van contemplatieve fotografie.

DAG DATA GROEP TIJD KOSTEN CODE
Dinsdag 11 sept, 9 okt, 6 nov, 11 dec 2018, 2019 data komen nog Beginners 19:30-21:00 € 195 M1di
Donderdag 13 sept, 11 okt, 8 nov, 13 dec 2018, 2019 data komen nog Beginners 19:30-21:00 € 195 M1do

basis M1di: nog 8 plaatsen
vervolg M1do: nog 8 plaatsen

Vanaf 6 deelnemers kunnen we starten. Ongeveer eens per maand een bijeenkomst 19:30-21:00 uur, waarin we elkaars foto's bespreken om tot meer verdieping in de fotografie te komen.

Betere composities maken

Leer ook betere composities maken en krijg elke maand een thema wat je inspireert tot het maken van mooiere foto's!

Meer informatie en voorbeelden zie ook Miksang Academy op Facebook en Pinterest.

Opgeven o.v.v. naam-adres-woonplaats-tel.nr via info@artstudio23.com

Docent: Melanie E. Rijkers

San Francisco Eyespiration 1 San Francisco Eyespiration 2

Ik zie, ik zie... op het moment dat ik aan kom lopen en de linkse foto maak valt mijn oog al op de schaduw van de palm op het witte huis. Door Miksang Contemplatieve Fotografie toe te passen, maakte ik daarna de rechtse foto. Je gaat Zien wat je voorheen nooit zag, terwijl je er wel naar keek. Doe je mee?

Eyespiration Photo Walks

Melanie E. Rijkers is Life Coach en Workshop Leader. Je kunt bij haar terecht voor een 1-op-1 traject waarbij fotografie het middel is tot zelfreflectie. Door samen te wandelen, te fotograferen en te praten leer je in het moment te zijn. Mindfulness zonder zweverigheid, lekker bezig zijn met Anders Kijken en fotograferen. Bye bye burn-out!

Meedoen kan al met je smartphone, en ook met een systeem- of spiegelreflexcamera. Fotografische (techniek)kennis is handig, maar niet vereist.

Meer weten? Melanie heeft haar eigen site: Eyespiration.com