Miksang Contemplatieve Fotografie

Zijn, Zien, Zen

Mediteren met je ogen open

In de Fotogroep PUUR ZIEN kom je tot een verdere verdieping in je fotografie. De nadruk ligt op Zien, en hoe mooie composities te maken. Hierbij volgen we o.a. de Miksang Contemplatieve Fotografie maar ook kijken we naar klassiekers uit de 'Pure Photography' en leer je vooral 'in het moment' te zijn.

Wanneer je ergens bent, en de dingen kunt Zien zoals ze zijn... dan word je getroffen door hun schoonheid of opmerkelijkheid. Zo fotograferen we, vaak in detail, het leven en zo genereer je positieve energie. Hier word je gelukkig van! Het is een spirituele manier van fotograferen zonder zweverig te zijn.

‘Miksang is kijken vanuit de stilte in jezelf en de schoonheid van de alledaagse dingen zien.’

Miksang

Fotogroep PUUR ZIEN

Dit is Eyespiration; een jaar lang inspiratie door anders kijken. Geschikt voor alle fotografie niveaus en elke camera. Met een spiegelreflex of systeem camera kun je technisch meer, maar ook met een compact camera of smartphone ben je welkom.

We duiken in de Boeddhistische manier van fotograferen, je leert in tien bijeenkomsten kijken met Miksang (Tibetaans voor 'een goed, zuiver oog'). Met een pure blik de wereld Zien, 'mediteren met ogen open'. Samen bespreken we de gemaakte fotoresultaten.

DAG DATA GROEP TIJD KOSTEN CODE
Woensdag 30 januari, 27 februari, 27 maart, 24 april, 29 mei, 26 juni, 28 augustus, 25 september, 23 oktober, 20 november 2019 Beginners 19:30-21:00 €195 M1wo

basis M1di: nog 2 plaatsen
basis M1wo: nog 8 plaatsen

Vanaf 6 deelnemers kunnen we starten. Ongeveer eens per maand een bijeenkomst van anderhalf uur, waarin we elkaars foto's bespreken om tot meer verdieping in de fotografie te komen. In de zomerperiode speciale PUUR ZIEN fotografie workshops.


Fotografie Workshop ZIEN vanaf het water Breda
Op het water

Zomer

Singel Breda

Fotografie workshop
Anders Kijken

Fotografie Workshop ZIEN Keukenhof
Keukenhof

16 en 18 april 2019

Lisse

Mindfulness en bloemen
fotografie workshop

Fotografie Workshop Mindfulness fotografie en Miksang
Puur Zien

4 juni 2019 10:00-11:30

Breda

Mindfulness fotografie
en Miksang


Eyespiration Photo Walks

Melanie E. Rijkers is Life Coach en Workshop Leader. Je kunt bij haar terecht voor een 1-op-1 traject waarbij fotografie het middel is tot zelfreflectie. Door samen te wandelen, te fotograferen en te praten leer je in het moment te zijn. Mindfulness zonder zweverigheid, lekker bezig zijn met Anders Kijken en fotograferen. Bye bye burn-out!

Meedoen kan al met je smartphone, en met een systeem- of spiegelreflexcamera. Fotografische (techniek)kennis is handig, maar niet vereist.

Betere composities maken

Leer betere composities maken en krijg inspiratie door het maken en het zien (nabespreken) van foto's! Meer voorbeelden zie ook Melanie's Miksang Academy op Facebook en Pinterest.

Opgeven en meer informatie o.v.v. info@artstudio23.com

San Francisco Eyespiration 1 San Francisco Eyespiration 2

Ik zie, ik zie... op het moment dat ik aan kom lopen en de linkse foto maak valt mijn oog al op de schaduw van de palm op het witte huis. Door Miksang Contemplatieve Fotografie toe te passen, maakte ik daarna de rechtse foto. Je gaat Zien wat je voorheen nooit zag, terwijl je er wel naar keek. Doe je mee?

Meer weten? Melanie heeft haar eigen site: Eyespiration.com